Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо під час декрету змінився мінімальний розмір зарплати - донараховуємо ЄСВ

March 17, 2016

Чи необхідно донарахувати до розміру мінімального страхового внеску суми допомоги по вагітності та пологам, якщо дати початку та кінця листка непрацездатності припадають на різні календарні роки?

Якщо листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами відкрито у поточному році, а дата його закриття припадає на наступний календарний рік, то сума декретних нараховується і виплачується із застосуванням розміру мінімальної зарплати, що діяв на дату нарахування такого доходу. 
Якщо періоди перебування на лікарняному по вагітності та пологах припадають на зміну розміру мінімальної зарплати, а база нарахування ЄСВ на суму декретних розрахована з розміру мінімальної заробітної плати, що діяв на дату нарахування таких сум, необхідно у місяці, у якому змінено розмір мінімальної заробітної плати, здійснити донарахування ЄСВ. 
При цьому слід виходити зі зміненого розміру мінімальної заробітної плати за місяці, за які нараховано суми допомоги по вагітності та пологах. 
У разі здійснення платниками донарахування ЄСВ, пов’язаного зі зміною розміру мінімальної заробітної плати, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого ЄСВ фіскальним органом не застосовуються.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!