Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо юрособа - платник єдиного податку групи 3 перевищило обсяг доходу 5 млн. грн

September 28, 2016

Для третьої групи платників єдиного податку встановлено обмеження обсягу доходу протягом календарного року до 5 млн. гривень.
У разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку третьої групи цей платник зобов'язаний перейти на загальну систему оподаткування, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення.
Тобто необхідно подати заяву не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу.
При цьому до суми перевищення допустимого обсягу доходу застосовується подвійний розмір ставки.
Отримані доходи, що перевищують допустимі обсяги доходу та оподатковуються за подвійною ставкою, відображаються окремо у податковій декларації за звітний період, у якому відбулося таке перевищення.
Єдиний податок, нарахований на перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
Зазначена норма передбачена п. 291.4, пп. 298.2.3; пп. 2 п. 293.8; пп. 1 п. 293.5  та п. 295.7 ПКУ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Esli-yurlico---platelshhik-edinogo-naloga-gruppy-3-prevysilo-obem-doxoda-5-mln-grn

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!