Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо потрібно попрацювати у святкові дні

April 22, 2013

У травні традиційно випадає ціла низка святкових і неробочих днів, робота в які не проводиться згідно із чинним законодавством. Але з ряду причин на деяких підприємствах усе ж таки залучають працівників до роботи в ці дні.
Відповідно до ст. 72 КЗпП робота у святкові та неробочі дні за згодою сторін може компенсуватися наданням іншого дня відпочинку (відгулу) або оплатою в подвійному розмірі. При цьому надати працівникові інший день відпочинку можливо за умови, що робота у святковий день проводилася понад установлену місячну норму робочого часу (п. 16 постанови Пленуму ВРУ від 24.12.99 р. № 13). Завважимо, що при вирішенні питання про компенсацію за роботу у святковий день спочатку застерігається відгул, а якщо його неможливо надати або працівник не бажає відпочивати, то йому надається оплата в подвійному розмірі. Надати і відгул, і подвійну оплату не можна (законодавством це не передбачено).

Особливості роботи у святкові дні та порядок її оплати розглянені в «БАЛАНС», 2013, № 32, який вийшов з друку 22.04.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!