Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо роботодавець має заборгованість по ЄСВ, то допомога по безробіттю - в мінімальному розмірі

October 9, 2014

Для обчислення та призначення страхових виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням використовуються відомості про страховий стаж та заробітну плату (дохід, грошове забезпечення), розмір сплаченого єдиного внеску та інші дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб.

Підставою для встановлення розміру допомоги по безробіттю є довідка про середню заробітну плату (дохід), яка видається роботодавцем.

Відповідно до п. 14 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) (далі – Порядок) середньоденна заробітна плата для розрахунку допомоги по безробіттю обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески (єдиний внесок), на кількість календарних днів за розрахунковий період (без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин). Довідка підписується керівником підприємства та головним бухгалтером і скріплюється печаткою.

Якщо роботодавець працівника має заборгованість по сплаті єдиного внеску, що підтверджується даними Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, то виплата допомоги по безробіттю призначається в мінімальному розмірі, що встановлюється правлінням ФСС на випадок безробіття.

У разі надходження інформації про сплату роботодавцем єдиного внеску, або у разі надання особою довідки про середню заробітну плату, заповнену роботодавцем з урахуванням вимог Порядку, зокрема п. 14, їй буде здійснено перерахунок допомоги по безробіттю відповідно до чинного законодавства.

Спільний лист Мінсоцполітики, Держцентру зайнятості від 05.09.14 р. № ДЦ-01-5947/0/6-14.

 

Новини за темою:

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 1 липня

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!