Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо податкові борги більше 5 мільйонів...

January 24, 2017

Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що доповнено положення Податкового кодексу, які регулюють заходи контролюючих органів щодо погашення податкового боргу.
Відтепер, без звернення до суду й лише за рішенням керівника органу ДФС відбуватиметься стягнення податкового боргу, який виник у результаті несплати узгодженого грошового зобов'язання за рахунок готівки, що належить боржнику, або коштів з його банківських рахунків, за умови, що борг перевищує 5 мільйонів гривен, не сплачується протягом 90 календарних днів після терміну сплати, та відсутні зобов'язання держави щодо повернення такому платнику податків помилково або надміру сплачених ним грошових зобов'язань.
У таких випадках рішення про стягнення коштів з рахунків такого платника податків у банках є вимогою стягувача до боржника, що підлягає негайному та обов'язковому виконанню шляхом ініціювання переказу у платіжній системі за правилами відповідної платіжної системи. Стягнення готівкових коштів буде проводитися у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України на підставі рішення про стягнення готівкових коштів, яке буде особисто вручатися боржнику.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Esli-nalogovye-dolgi-bolshe-5-millionov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!