Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо декларація з акцизного податку подана без додатку 6, як виправити помилку?

May 18, 2015

Декларація з акцизного податку складається платником у порядку, встановленому ст. 48 глави 2 розділу II ПК, та додатки до неї є її невід`ємною частиною. Суб`єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, заповнюють та подають лише розділ Ґ та додаток 6 до Декларації.
Податкова декларація складається за формою, затвердженою в установленому порядку та чинною на час її подання. В той же час, якщо податкова звітність подана не за встановленою формою, то зазначений документ не вважається податковою декларацією.
В зв’язку з наведеним, якщо суб`єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, подано декларацію з акцизного податку без додатку 6, то зазначена податкова звітність не може бути визнана як податкова декларація і вважається не поданою. Щоб виправити зазначену помилку платник акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів зобов’язаний заповнити декларацію за встановленою формою за звітний період та подати її до податкового органу за місцем провадження діяльності, і зазначена декларація буде вважатися звітною і поданою з порушенням терміну подання у разі, якщо правильно заповнена декларація подана після настання граничного терміну подання.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Новини за темою:
Уряд планує встановити акциз на енергетичні напої

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!