Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якщо Акт інвентаризації залишків пального не подавався

September 20, 2016

ДФС у листі від 08.09.2016 № 19431/6/99-99-12-03-03-15 зазначила, що у разі неподання Акта проведення інвентаризації обсягів залишку пального до контролюючого органу в установлений Кодексом строк, такі залишки не враховуються при визначенні обсягу, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних. Отже, обчислення такого обсягу пального здійснюється за формулою, визначеною пунктом 232.3 ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ  ПКУ, без одноразового збільшення на обсяг зазначених у Акті залишків цього пального.
У цьому випадку для реалізації такого пального суб’єкту господарювання до реєстрації акцизної накладної необхідно:

  • перерахувати до бюджету суму коштів у розмірі акцизного податку за відповідний обсяг пального, самостійно розрахованого за ставками, передбаченими пп. 215.3.4 ПКУ;
  • зареєструвати заявку на поповнення обсягу залишку пального в СЕА РП.

Також податківці нагадали, що здійснення суб’єктом господарювання операцій з реалізації пального без їх реєстрації платниками акцизного податку тягне накладання штрафу на юросіб та фізосіб-підприємців у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!