Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Єдиний податок: як застосувати зменшену ставку

April 7, 2017

Відповідно до п. 293.1 ПК ставка єдиного податку для платників другої групи встановлюється у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Так, максимальна сума єдиного податку становить 20 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, тобто у 2017 році – 640 гривень, та сплачується шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20-го числа (включно) поточного місяця.
Відповідно до п. 295.2 ПК нарахування авансових внесків для платників єдиного податку другої групи здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку.
У разі якщо сільська, селищна або міська рада приймає рішення щодо зміни раніше встановлених ставок єдиного податку, то він сплачується за такими ставками, а ФОП мають право подати заяву про зміну ставки платника єдиного податку.
Водночас відповідно до п. 293.6 ПК у разі здійснення платниками єдиного податку другої групи кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.
У разі здійснення платниками єдиного податку другої групи господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений ст. 293 ПК для відповідної групи платників єдиного податку (640 грн.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!