Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Наталія Рубан: «Єдинників» звільнять від «касових перевірок» до 2017 року»

June 26, 2015

Зважаючи на законодавчі зміни у сфері готівкового обігу, у наших читачів доволі часто виникають питання щодо правильності застосування «касових» норм. Як уникнути проблем із податківцями? Про це розповідає кандидат економічних наук Наталія Рубан — директор Департаменту податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби.

– Наталіє Іванівно, скільки платників єдиного податку третьої групи підпадає під обов’язкове застосування РРО? Є побоювання, що касових апаратів на всіх не вистачить…
– Насамперед хочу зазначити, що спекуляції щодо недостатньої кількості РРО для задоволення потреб єдинників третьої групи – надумані. Так, із 284 тисяч платників єдиного податку третьої групи застосовувати РРО зобов’язані лише 55 тисяч. І ще раз хочу акцентувати увагу єдинників другої та третьої груп. Якщо ви використовуєте виключно безготівкову форму розрахунків, тобто кошти перераховуються з розрахункового рахунка клієнта на ваш рахунок, то РРО не потрібний.
[p2428]
– Ми вже неодноразово писали про те, що єдинники третьої групи повинні користуватися касовими апаратами з липня 2015 року. Утім все-таки хотілося б отримати інформацію з перших вуст: хто і коли застосовує РРО?
– Застосування РРО обов’язкове при проведенні розрахунків у готівковій та безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при наданні послуг, реалізації товарів (послуг) через Інтернет, купівлі-продажу іноземної валюти, а також при здійсненні операцій комерційних агентів банків із приймання готівки для подальшого її переказу, у тому числі із застосуванням програмно-технічних комплексів самообслуговування. РРО повинен бути встановлений на кожному торговельному місці (торговельній точці), де проводиться продаж товарів (надання послуг) та здійснюються розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі. Так, якщо власник-підприємець чи юридична особа має декілька місць реалізації товарів (надання послуг), то РРО повинен бути встановлений у кожному такому місці…

Валентин Ковальський,
редактор каналу «Інтерв’ю»

Детальніше: http://uteka.ua/channels/view/7366

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!