Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Двоє у відрядженні з однією корпоративною карткою: як правильно оплатити проживання, як повернути зняті невикористані кошти

June 20, 2014

Мінфін роз`яснює, що оплатити проживання двох відряджених однією корпоративною карткою можна, але тільки за однієї умови - правильно оформити підтверджуючі документи.

При оплаті витрат за проживання в готелі декількох відряджених осіб однією корпоративною платіжною карткою оригінали документів, що підтверджують витрати на оренду житлового приміщення (квитанції (рахунки) на оплату вартості проживання в готелі (мотелі), іншому житловому приміщенні), повинні містити конкретну інформацію про кожного відрядженого працівника, а саме:

- прізвища осіб, за проживання яких здійснено оплату;

- терміни проживання у готелі зазначених осіб;

- вартість найнятих ними номерів готелю;

- види і вартість включених до квитанції (рахунка) витрат.

В іншому випадку такі витрати не можна буде віднести на витрати підприємства.

Залишок невикористаних коштів, після повернення працівника з відрядження, необхідно повернути підприємству. Якщо відрядження було закордонним, то повертати грошові кошти потрібно в тій валюті, в якій був отриманий аванс.

При цьому, якщо кошти під час закордонного відрядження були зняті з корпоративної платіжної картки, повертати невикористану готівку можна в касу підприємства у національній валюті держави, до якої був відряджений працівник, або у вільно конвертованій валюті.

Лист Мінфіну від 08.01.14 р. № 31-07250-06-29/19.

 

Новини за темою:

Сумісника направили у відрядження з основного місця роботи: як оформити його відсутність?

Відрядження у вихідні дні: роз’яснює Мінсоцполітики.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!