Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Допуск до роботи в день направлення повідомлення ДФС: чи є порушення?

August 18, 2017

Статтею 24 КЗпП визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ про прийняття працівника на роботу в порядку, установленому законодавством.
Порядок повідомлення ДФС та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу встановлений постановою КМУ від 17.06.15 р. № 413 та набув чинності з 27.06.15 р. («Урядовий кур’єр» від 27.06.15 р. № 115). Повідомлення повинне бути відправлене суб’єктом господарювання та отримане органами ДФС до моменту фактичного допуску працівника до роботи. Режим роботи працівника повинен підтверджуватися документально (режим роботи, графік роботи, табелі обліку робочого часу).
Щоб уникнути непорозумінь, рекомендуємо подавати повідомлення напередодні дня від дати початку роботи працівника, тобто дата наказу про прийняття працівника на роботу та дата початку роботи працівника не повинні збігатися.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!