Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Додаткові оплачувані відпустки у зв`язку з навчанням за кордоном: умови надання

April 9, 2014

Проблема щодо надання додаткових оплачуваних відпусток у зв`язку з навчанням працівникам, які працюють на підприємствах, в установах, організаціях України, а навчаються у навчальних закладах за кордоном, полягає у відмінностях законодавства про освіту, в тому числі визначенні рівнів акредитації навчальних закладів, порядку їх надання (на підставі якого документа роботодавець має надати працівникові таку відпустку).
Підставою для надання такої відпустки є заява працівника та довідка-виклик навчального закладу, в якій повинні бути вказані: форма навчання; рівень акредитації навчального закладу; курс, на якому працівник навчається.
На думку Мінсоцполітики, працівникам, які навчаються у навчальних закладах за кордоном, додаткові оплачувані відпустки у зв`язку з навчанням можуть надаватися тільки за умови, що навчання здійснюється в порядку, встановленому законодавством відповідної держави, і закінчується видачею диплома, еквівалентного диплому українського вищого навчального закладу, тобто який визнається в Україні.
Видана навчальним закладом довідка-виклик є підтвердженням того, що працівник успішно навчається (тобто за ним немає академзаборгованості). Вимоги адміністрації підприємства щодо отримання від навчального закладу або працівника-студента довідок про відсутність за ним академзаборгованості, а також ненадання йому відпустки у зв`язку з навчанням у разі непред`явлення таких довідок є неправомірними.

Лист Мінсоцполітики від 28.12.13 р. № 563/13/116-13.


Новини за темою:

Порядок оплати навчання працівника

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!