Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Додаткові заходи з охорони порядку

January 23, 2014

З метою забезпечення прав і свобод людини і громадянина та нормального функціонування органів держвлади України, Кабмін затвердив Порядок, згідно з яким органи внутрішніх справ у разі наявності інформації про можливі порушення громадського порядку, загрози вчинення екстремістських дій, порушення законодавства під час проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій проводять такі додаткові заходи:
- тимчасове обмеження руху транспортних засобів на вулицях, дорогах, об`єктах (територіях);
- тимчасове обмеження доступу громадян на окремі ділянки місцевості та об`єкти.
Додаткові заходи не розповсюджуються на мешканців, працівників закладів, підприємств, установ та організацій, службові транспортні засоби, ТЗ спеціалізованого та спеціального призначення тощо. Інформація про ці заходи повинна доводиться до відома населення.
Разом с тим підкореговано Правила застосування спецзасобів при охороні громадського порядку, затверджені постановою Ради Міністрів Української РСР від 27.02.91 р. № 49.
Так, при охороні громадського порядку тепер можна застосовувати: патрони з газовими гранатами "Дрейф-2", світлошумові гранати "Заря-2", "Факел-С", "Пламя-М" та ручні димові гранати.
Також змінено призначення застосування водометів. Раніше їх можливо було застосовувати для розсередження учасників масових безпорядків при температурі атмосферного повітря не нижче 0 градусів С, а зараз їх можуть застосовувати працівники міліції для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і ТЗ незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров`ю, житлу чи майну.

Постанови КМУ від 22.01.14 р. 12, 13, 14 набули чинності з 23.01.14 р. («Урядовий кур`єр» від 23.01.14 р. № 13).


Новини за темою:

Особи, які приймали участь у протесті у листопаді - грудні 2013 року, покарані не будуть

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!