Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Доплата за вислугу років та допомога на оздоровлення працівникам культури

December 21, 2015

Затверджено Порядок виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років та Перелік посад працівників, які мають право на виплату доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.
Зокрема, Порядком передбачено, що доплата нараховується та виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час у межах коштів, передбачених на оплату праці за основним місцем роботи.
Також визначені норми щодо часу роботи, який зараховується до стажу для надання доплати за вислугу років та її розмір. Так, доплата за вислугу років залежно від стажу роботи на посадах, передбачених Переліком, установлюється в такому розмірі: 10 % посадового окладу – за наявності стажу понад 3 роки; 20 % – за наявності стажу понад 10 років; 30 % – за наявності стажу понад 20 років. Документом для визначення стажу роботи, який дає право на одержання доплати, є трудова книжка або інший документ, що відповідно до законодавства підтверджує наявність такого стажу.
З 01.01.16 р. втратить чинність постанова КМУ від 15.09.10 р. № 840 «Про виплату працівникам державних і комунальних клубних закладів допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань».

Постанова КМУ від 09.12.15 р. № 1026 набуде чинності з 01.01.16 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!