Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Документи, які надаються для взяття на облік платників податків

January 17, 2014

Міндоходів нагадало, що з 17.12.12 р. для платникiв податкiв, вiдомостi щодо яких мiстяться в Єдиному державному реєстрi юросiб та фiзосіб - пiдприємцiв (далi - ЄДР), запроваджено єдиний документ - виписка з Єдиного державного реєстру. Цей документ пiдтверджує держреєстрацiю суб`єкта господарювання та взяття його на облiк в органах державної податкової служби, державної статистики та ПФУ.
Виписка з ЄДР видається (надсилається поштовим вiдправленням з описом вкладення) державним реєстратором засновнику (уповноваженiй ним особi) або пiдприємцю не пiзнiше наступного робочого дня пiсля отримання державним реєстратором вiд органiв статистики, державної податкової служби, ПФУ даних про взяття на облiк.
Таким чином, у зв’язку з вiдмiною довiдки про взяття на облiк особа, яка включена до Єдиного державного реєстру, може надавати виписку з ЄДР, що мiстить данi про взяття її на облiк як платника податкiв.
Платникам податкiв, для яких законом установленi особливостi їх держреєстрацiї та якi не включаються до ЄДР, пiсля взяття їх на облiк органом ДПС надсилається (видається) довiдка про взяття на облiк платника податкiв за ф. № 4-ОПП.

Лист Міндоходів від 09.01.14 р. № 106/7/99-99-18-02-04-17.


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!