Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До 200 тис євро збільшено фінансову гарантію сплати митних платежів

December 23, 2016

ДФС України повідомлено про особливості практичної реалізації угод, що підписані між ДФС України, Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) та Міжнародним союзом автомобільного транспорту (МСАТ) у зв’язку з наданням згоди міжнародних страховиків системи МДП на збільшення суми гарантії по кожній книжці МДП та iCarnet в Україні до 100 тис євро з 01.07.2016 р., а також про взаємодію під час запровадження ваучера TIR+.
Ваучер TIR+ це комп’ютеризована підвищена фінансова гарантія сплати митних платежів під час транзитних перевезень по території України товарів, що перебувають під митним контролем, у розмірі 100 тис. євро по кожному ваучеру, використаному разом з книжкою МДП.Отже, завдяки ваучеру TIR+ сума гарантії за книжкою МДП збільшується до 200 тис. євро (100 тис. євро за книжкою МДП + 100 тис. євро за одним ваучером TIR+).
До внесення змін до Класифікатора документів, затвердженого наказом Мінфіну України від 20.09.2012 р. № 1011, при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення для ваучера TIR+ до графи 44 МД на бланку ЄАД вноситиметься код 2959.
До нормативного врегулювання передбачено такий порядок оформлення ваучера TIR+:
1. Ваучер TIR+ може використовуватись у разі перевищення суми гарантії за Конвенцією МДП.
2. До моменту подання митниці відправлення книжки МДП перевізник реєструє ваучер TIR+ на сайті www.tirplus.net разом із дійсним номером книжки МДП, за якою проводиться операція МДП. Реєстрація закріплює ваучер TIR+ за відповідною книжкою МДП у базі МСАТ:
- ваучер TIR+ подається до митниці ДФС України разом з книжкою МДП, за якою проводиться операція МДП:
- посадова особа митниці ДФС України за допомогою АСМО "Інспектор" перевіряє статус книжки МДП та наявність інформації про закріплення ваучера TIR+ за вищезазначеного книжкою МДП (перевірка здійснюється в автоматичному режимі щодо: дійсності книжки МДП та ваучера TIR+; закріплення ваучера TIR+ за відповідною книжкою МДП; дотримання умови, щоб загальна сума гарантії, наданої за книжкою МДП та ваучером TIR+, не перевищувала суми митних платежів; наявності в графі 44 МД на бланку ЄАД коду 2959 для ваучера TIR+; наявності діючої санкції, застосованої до перевізника відповідно до частини четвертої ст. 6 або частини першої ст. 38 Конвенції МДП). Позитивний результат перевірки статусу книжки МДП та номера ваучера TIR+ підтверджує дійсність гарантії для книжки МДП, за якого проводиться операція МДП;
- після отримання позитивних результатів перевірки статусу книжки МДП посадовою особою митниці відправлення проставляється відбиток штампу "Під митним контролем" (далі - ПМК) на титульній сторінці ваучера TIR+ ліворуч від його порядкового номера, копія ваучера TIR+ залишається у справах митниці.
Оригінал ваучера TIR+ разом з книжкою МДП має бути доставлений перевізником до митниці призначення.
Після завершення операції МДП, посадовою особою митниці призначення проставляється відбиток особистої номерної печатки на титульній сторінці ваучера TIR+ під відбитком штампу ПМК, проставленим у митниці відправлення.
Копія ваучера TIR+ залишається у справах митниці призначення разом з відповідним аркушем книжки МДП, а оригінал разом з книжкою МДП передається до гарантійного об’єднання перевізником.
3. Митниця відправлення може відмовити перевізнику в оформленні ваучера TIR+ у разі, якщо:
- сума митних платежів перевищує суми гарантій за ваучером TIR+ та гарантії за книжкою МДП;
- книжка МДП не прийнята до оформлення;
- по відношенню до перевізника застосовані санкції згідно з частиною четвертою ст. 6 або частиною першою ст. 38 Конвенції МДП;
- в графі 44 митної декларації на бланку ЄАД відсутній код 2959, у разі застосування ваучера TIR+;
- законодавство України з питань державної митної справи не виконується.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Do-200-tys-evro-uvelichena-finansovaya-garantiya-uplaty-tamozhennyx-platezhej

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!