Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До 15 червня 2017 року подайте вчасно заяву про зміну системи оподаткування

June 13, 2017

Відповідно до пп. 298.1.4 ПК  суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПК, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, подавши заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто для переходу на спрощену систему оподаткування з III кварталу 2017 року заява подається до 15.06.17 р. Такий перехід можливий тільки один раз протягом календарного року (пп. 298.1.1 ПК).
Заява подається за вибором платника податків в один із таких способів:
– особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
– надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
– засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб;
– державному реєстратору як додаток до заяви про держреєстрацію, що подається для проведення держреєстрації юрособи або фізосіб-підприємців з урахуванням вимог п. 291.5 ПК.
Перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, установлені в п. 291.4 ПК.
До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, установлених гл. 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПК.
Водночас зареєстровані в установленому порядку фізособи-підприємці (новостворені), які до закінчення місяця, у якому відбулася держреєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, установленої для першої або другої групи, уважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація. Платниками третьої групи єдиного податку, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, можуть стати «новачки» з дня їх державної реєстрації, які протягом 10 днів із дня їх держреєстрації подали заяву щодо обрання та ставки спрощеної системи.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!