Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До 1 квітня всі контролюючі органи мають визначити чек-листи перевірок

December 19, 2017

Усі контролюючі органи повинні до 1 квітня 2018 року визначити основні галузеві ризики, яких потрібно уникати підприємцям, а також окреслити чек-листи – правила проведення перевірок та моніторингу результатів цих перевірок.
Наразі діяльність органів держнагляду (контролю) спрямована на виявлення та застосування санкцій, а не на запобігання правопорушенням чи мінімізацію ризиків. Повноваження інспекційних органів дублюються, що створює подвійне навантаження на український бізнес. Більше того, не існує системи оцінки ефективності державного контролю.
Для того щоб подолати всі ці проблеми і покращити бізнес-клімат в Україні, Уряд ухвалив Стратегію реформування системи держнагляду (контролю), розроблену Мінекономрозвитку. Її головна мета – перетворити систему нагляду і контролю на систему управління ризиками. Таким чином, Стратегія передбачає вдосконалення ризик-орієнтованого підходу, переорієнтацію інспекційної системи на запобігання порушенням та підвищення відповідальності інспекторів. Вона також мінімізує корупційні ризики шляхом автоматизації відбору критеріїв для перевірок.
Готуючись до реалізації Стратегії, Державна регуляторна служба та Офіс ефективного регулювання, за підтримки Мінекономрозвитку, вже запустили пілотний модуль планування заходів держнагляду – https://ias.brdo.com.ua. Це єдиний онлайн-портал, що містить всі плани перевірок, всі вимоги до бізнесу, які будуть перевірятися, а також результати самих перевірок та їх оскаржень.
Більше про реформу інспекційної системи дивіться в презентації: http://bit.ly/2B8jbTU

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!