Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для ведення реєстру власників іменних ЦП - нові ліцензійні умови

July 2, 2013

Затверджено ліцензійні умови провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - депозитарної діяльності, а саме діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів. 
Здійснювати таку професійну діяльність на ФР можуть тільки юридичні особи-реєстратори, утворені в організаційно-правовій формі АТ або ТОВ, та за умови, що така діяльність передбачена їх установчими документами. Ліцензіат може провадити таку діяльність відповідно до отриманої ліцензії тільки за умови членства щонайменше в одному об`єднанні професійних учасників ринку ЦП та/або саморегулівній організації, що об`єднує професійних учасників ринку ЦП за відповідним видом професійної діяльності, та включення реєстратора (крім банку) до державного реєстру фінансових установ. 
Діяльність з ведення реєстрів власників іменних ЦП для реєстратора є виключним видом його діяльності, який не може поєднуватися з іншими видами діяльності, крім депозитарної. 
Встановлені вимоги до керівника, головного бухгалтера та фахівців реєстратора, а також до його власного капіталу та приміщення для провадження такої діяльності. 
Крім того, визначені відомості, які ліцензіат подає до органу ліцензування протягом строку діяльності з ведення реєстру власників іменних ЦП, зокрема, про створення відокремленого підрозділу реєстратора за межами України, припинення ліцензіата шляхом реорганізації в результаті перетворення, наявності у нього підстав для переоформлення ліцензії тощо. 
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 26.05.06 р. № 348, яке затверджувало діючі ліцензійні умови.

Рішення НКЦПФР від 14.05.13 р. № 815 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 05.07.13 р. № 48).



Новини за темою:

Реєстр власників іменних ЦП: передача інформації і не тільки

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!