Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для торгівлі слабоалкогольними напоями теж потрібна ліцензія

June 16, 2014

Міндоходів акцентує увагу, що відповідно до вимог законодавства роздрібна торгівля алкогольними напоями (окрім столових вин) може здійснюватись суб’єктами господарювання усіх форм власності, у тому числі їх виробниками, виключно за наявності  відповідної ліцензії.

До слабоалкогольних напоїв належать алкогольні напої з вмістом етилового спирту від 1,2 до 8,5 % об’ємних одиниць та екстрактивних речовин не більш як 14,0 г на 100 см3, які виготовлені на основі водно-спиртової суміші з використанням інгредієнтів, напівфабрикатів та консервантів, насичених чи ненасичених діоксидом вуглецю.

Отже підприємець-продавець таких слабоалкогольних напоїв як «Джин-тонік», «Ром-кола», «Бренді-кола», «Лонгер» та інших напоїв, обов’язково повинен мати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Для отримання ліцензії, підприємці мають надати:

– документ, що посвідчує особу;

– заяву;

– платіжне доручення з відміткою банку;

– довідку органу доходів і зборів про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі;

– довіреність.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій).

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додання спирту) становить 780 гривень на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.

За бажанням суб’єкта господарювання плата за ліцензію вноситься або відразу, або щоквартально (2000 гривень за квартал). 

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у м. Києві.

 

Новини за темою:

З 1 березня діють нові ставки акцизного податку на алкогольні напої

Алкоголь та харчові продукти виробники дегустуватимуть самостійно

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!