Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для страхування авто хочуть ввести електронний поліс

March 3, 2016

У парламенті триває робота над вдосконаленням законодавчого регулювання відносин між страховими компаніями і власниками транспортних засобів. Зокрема, щодо посилення відповідальності перших і збільшенні платежів для других.

Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності створить робочу групу для доопрацювання проекту нового закону «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (№ 3670).

Документ, зокрема, передбачає поступове збільшення страхових сум. Також пропонується удосконалити процедуру і порядок оцінки розміру збитку. Автори проекту вважають, що це позбавить недобросовісних страховиків можливості затягувати виплати і занижувати їх розмір.

Крім того, пропонується ввести систему прямого відшкодування збитків і ввести електронний поліс, щоб вирішити проблему фальшивих полісів і зменшити кількість випадків шахрайства.

Передбачається, що оновлена ​​редакція проекту підвищить відповідальність страховика за порушення термінів виплати відшкодування. Також пропонується створити консультаційний центр для автовласників.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Dlya-straxovaniya-avto-xotyat-vvesti-elektronnyj-polis.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!