Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для розблокування ПН не потрібно завіряти електронні копії документів

December 15, 2017

ДФС звертає увагу, що вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, затверджено наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567 (далі – Перелік № 567). Відповідно до п. 2 цього Переліку письмові пояснення та копії документів, зазначені в Переліку, платник податку подає до ДФС в електронному вигляді засобами електронного зв’язку, визначеними ДФС, з урахуванням вимог Законів від 22.05.03 р. № 852-IV «Про електронний цифровий підпис», від 22.05.03 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та нормативно-правового акта щодо порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.
Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами затверджено наказом Мінфіну від 06.06.17 р. № 557 (далі – Порядок № 557). Копії всіх первинних документів, зазначених у Переліку, додаються до Повідомлення щодо подання документів про підтвердження реальності здійснення операцій за відмовленими ПН/РК до ПН у вигляді окремих додатків у форматі PDF.
Відповідно до п. 3 Порядку № 557 створення електронного документа завершується накладанням на нього електронного цифрового підпису підписувача (підписувачів), електронної печатки (за наявності), як передбачено для аналогічного документа в паперовому вигляді. Враховуючи вищезазначене, платнику податку не потрібно завіряти копії документів, визначених Переліком № 567, оскільки документи подаються в сканованому вигляді у форматі PDF у вигляді окремих додатків до Повідомлення щодо подання документів про підтвердження реальності здійснення операцій із відповідним накладанням на них електронного цифрового підпису підписувача (підписувачів) та електронної печатки (за наявності).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!