Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Для новоутворених територіальних громад - нові рахунки

January 4, 2017

Головне управління ДФС у Тернопільській області, повідомляє, що з 4 січня 2017 року у зв’язку з об’єднанням громад сіл, селищ, міст відкрито рахунки з обліку надходжень до бюджетів об’єднаних територіальних громад, місцеві ради яких набули повноважень за результатами перших місцевих виборів, що відбулися у грудні 2016 року згідно із переліком видів надходжень та рівнів бюджетів для відкриття рахунків.
При цьому зазначаємо, що у зв’язку з об’єднанням у 2016 році територіальних громад сіл, селищ, міст, рахунки для зарахування надходжень будуть відкриті лише для центрів об’єднаних територіальних громад, а по радах, які увійшли до їх складу - рахунки будуть закриті.
Звертаємо увагу, що з 04.01.2017 вводяться в дію рахунки для зарахування надходжень до об’єднаних територіальних громад лише за кодами класифікації доходів бюджету, які були передбачені у рішеннях про місцеві бюджети на 2016 рік та інформації органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманої у 2016 році. У подальшому рахунки довідкриваються (перевідкриваються) згідно з рішенням про місцеві бюджети об’єднаних територіальних громад на 2017 рік та інформацією органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманою у 2017 році.
Довідково нагадаємо, що відкриття рахунків для зарахування надходжень до бюджетів здійснюється згідно із Порядком відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 р. №758.
Крім того, повідомляємо, що 3 січня 2017 року:
- рахунки для зарахування надходжень територіальних громад сіл, селищ, міст, що увійшли до складу новоутворених об’єднаних територіальних громад буде закрито;
- картотеку висновків на повернення помилково та /або надміру зарахованих коштів, контроль за справлянням яких покладено на органи Державної фіскальної служби України, по територіях, рахунки яких закриваються, буде повернуто.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dlya-novoobrazovannyx-territorialnyx-obshhin---novye-scheta.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!