Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Діють зміни щодо формування уповноваженими банками реєстрів

September 5, 2016

2 вересня набула чинності постанова Нацбанку від 30.08.16 р. № 377 "Про внесення Зміни до Інструкції про порядок формирование уповноваженими банками реєстрів".
Встановлено, що в разі надання одним клієнтом протягом одного робочого дня двох і більше заяв/платіжних доручень за зовнішньоекономічними договорами (контрактами) з одним і тим же нерезидентом за умови, якщо загальна сума заяв/платіжних доручень перевищує еквівалент 50 тис. доларів США за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим НБУ на дату заяви/платіжного доручення, інформація до реєстру надається окремими рядками. Уповноважені банки подають до реєстру копії документів (у відсканованому вигляді), які є підставою для здійснення цих операцій.
Операція з перерахування коштів в іноземній валюті за межі України за дорученням клієнта на суму, що дорівнює або більше, ніж еквівалент 50 тис. доларів США за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком на дату платіжного доручення, включається уповноваженим банком в реєстр по умови, що іноземна валюта для перерахування купувалася окремими сумами, за якими інформація з купівлі включалася в реєстри в узагальненому вигляді без надання копій документів (у відсканованому вигляді), які є підставою для здійснення таких операцій, або за умови, що сума платіжного доручення складається з суми купленої іноземної валюти та іноземної валюти за рахунок власних (некуплених) коштів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dejstvuyut-izmeneniya-otnositelno-formirovaniya-upolnomochennymi-bankami-reestrov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!