Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дітям військовослужбовців надано пільги на отримання освіти

July 11, 2014

Внесено зміни до Закону України від 20.12.91 р. № 2011-XII "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".
Втановлено, що діти військовослужбовців користуються переважним правом зарахування до військових ліцеїв, ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, до вищих військових навчальних закладів та ВНЗ, які мають військові навчальні підрозділи, за умов успішного складання іспитів та відповідності іншим вимогам і правилам прийому до цих навчальних закладів, протягом трьох років після здобуття необхідного для вступу рівня загальної середньої освіти.
Таке право виникає за однієї з умов:
- один з батьків є військовослужбовцем, який має вислугу в календарному обчисленні 20 років і більше;
- один з батьків є громадянином, звільненим з військової служби за віком, за станом здоров`я чи у зв`язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, вислуга років у календарному обчисленні якого становить 20 років і більше;
- один з батьків є військовослужбовцем, який став інвалідом внаслідок захворювання, пов`язаного з проходженням військової служби.
Крім того, особа, у якої один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою при виконанні ним обов`язків військової служби, протягом трьох років після здобуття відповідної загальної середньої освіти зараховується поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних ВНЗ та ПТУ для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів.

Закон України від 20.06.14 р. № 1543-VII набув чинності з 11.07.14 р. («Голос України» від 10.07.14 р. № 129).

Новини за темою:
Військова служба в особливий період зараховується до вислуги років та стажу роботи.
Дітям військовослужбовців нададуть пільги на освіту.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!