Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Депутати забракували "безвізовий" закон по паспортах

June 15, 2016

14 червня парламент не зміг дійти згоди в питанні змін до законодавства щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. Законопроект спрямований до комітету для підготовки до повторного другого читання.
Навіть після кількох спроб голосування для законопроекту № 3224 "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію візового режиму ЄС для України" не вистачило голосів.
Редакція проекту, схвалена в першому читанні, передбачала наступне.
Проектом пропонується:
- розширити перелік заявників з метою забезпечення рівних прав громадян України та іноземців та осіб без громадянства, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні;
- розмежування видів документів з імплантованим безконтактним електронним носієм і без нього;
- запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку;
- введення посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту і проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, а також картки трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, і підтверджує законні підстави для проживання в Україні.
Змінами також передбачається, що до Єдиного державного демографічного реєстру вноситься додаткова змінна інформація про особу, а саме - про місце проживання або перебування особи, про народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені.
Окремо визначено, що до Реєстру вносяться оцифровані відбитки пальців рук людини - в разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта, службового паспорта, посвідчення особи моряка/члена екіпажу/особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на проживання/тимчасове проживання, посвідчення біженця, проїзного документа біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, картки трудового мігранта. За згодою особи такі відбитки вносяться в разі оформлення паспорта громадянина України.
Паспорт громадянина України відповідно до проекту оформляється особам, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, - на 10 років. Паспорт громадянина України містить написи українською та англійською мовами.
У безконтактному електронному носії, який міститься в паспорті громадянина України, який досяг вісімнадцятирічного віку, вносяться засоби електронного цифрового підпису.
Кожен громадянин України не може мати більше двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Deputaty-zabrakovali-bezvizovyj-zakon-po-pasportax.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!