Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Депозитарне зберігання активів інституційних інвесторів

July 31, 2013

Затверджено Положення про діяльність депозитарних установ щодо зберігання активів інституційних інвесторів.

Це Положення визначає порядок провадження депозитарною установою діяльності із зберігання активів інституційних інвесторів, а саме інститутів спільного інвестування (далі - ІСІ) та недержавних пенсійних фондів (далі - ПФ), встановлює механізм надання послуг щодо обслуговування операцій з такими активами, а також порядок здійснення контролю за відповідністю законодавству операцій з активами, тощо.

Зберігач активів ІСІ провадить діяльність на підставі статуту та договору про обслуговування зберігачем активів ІСІ, укладеного з корпоративним інвестиційним фондом або з компанією з управління активами пайового інвестиційного фонду. Зберігач активів ІСІ не має права використовувати такі активи для здійснення власних операцій.

Зберігачем ПФ може бути банк, який відповідає встановленим вимогам. Він надає свої послуги на підставі договору про обслуговування ПФ зберігачем. При цьому, зберігач ПФ не може надавати послуги торговця ЦП (посередника) ПФ, з якими він уклав договори про обслуговування ПФ зберігачем, протягом строку їх дії, а також не може використовувати активи ПФ, які знаходяться на рахунках цього фонду, як кредитні ресурси.

Рішення НКЦПФР від 20.06.13 р. № 1106 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.08.13 р. № 57).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!