Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Деофшоризацію почнуть із закордонних рахунків

April 20, 2016

Президент вимагає забезпечити доступ до грошей українців в іноземних банках.
Скандал з панамським офшорами виявився вельми резонансним як в Україні, так і в світі. Президент Петро Порошенко, компанії якого засвітилися в документах компанії Mossack Fonseca, оголосив в країні боротьбу з офшорами. Почати планують з того, що українські фіскали отримають доступ до рахунків українців за кордоном.
Міністерство Фінансів і Державна фіскальна служба повинні зробити необхідні кроки для забезпечення підписання та ратифікації відповідної угоди, що забезпечить доступ українських органів влади до рахунків резидентів в іноземних банку.
Експерти кажуть, що мова піде, швидше за все, про юридичних осіб. Для простих людей мало що зміниться.
Згідно із законом, ніхто не забороняє українцям відкривати рахунки за кордоном, правда, для цього доведеться оформляти індивідуальну валютну ліцензію. У минулому році цей порядок змінився. Тепер громадяни можуть відкрити рахунок за кордоном, а вже потім оформити дозвіл в НБУ заднім числом. Можливо, в новому законі і буде можливість перевіряти рахунки фізосіб, але навряд чи цим хтось буде займатися.
Крім того, президент обіцяє внесення законодавчих змін у сфері регулювання бізнесу, пов'язаного з офшорними компаніями, і створення умов і мотивації для легалізації бізнесу та справедливої ​​сплати податків.
Цікаво, що депутати вже почали наввипередки обіцяти побороти офшори. Перший законопроект внесли опозиціонери. Вони запропонували обкладати податком у 15% юросіб, які здійснюють оплату товарів (робіт, послуг) на користь нерезидентів, що мають офшорний статус.
Експерти критикують такі пропозиції, кажучи, що під дію таких законів можуть потрапити і сумлінні платники податків, які, наприклад, імпортують обладнання чи ліки.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Deofshorizaciyu-nachnut-s-zarubezhnyx-schetov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!