Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Декларуємо ціни та їх зміни: затверджено форму калькуляції собівартості

September 27, 2013

За вимогами чинного законодавства суб’єкти господарювання, які провадять свою діяльність з виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, щодо яких запроваджується державне регулювання, зобов’язані декларувати ціни таких товарів та їх зміни. У зв’язку з цим затверджено Порядок надання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планованих витрат під час формування оптово-відпускних цін на продовольчі товари, зміни цін на які підлягають декларуванню.
Для отримання висновку суб`єкти господарювання всіх форм власності, які провадять діяльність з виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, у разі збільшення протягом місяця більш як на 1 % оптово-відпускних цін на такі товари подають до Держінспекції з контролю за цінами або її територіальних органів документи в обсязі та згідно з вимогами щодо їх оформлення, визначеними пунктами 3 і 4 Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженого постановою КМУ від 17.10.07 р. № 1222.
Калькуляцію розрахунку планованих витрат слід подавати за затвердженою формою.
Крім того, затверджено Порядок надання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планованих витрат під час формування тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг.
Визначено перелік документів, які суб`єкти господарювання подають до Держінспекції з контролю за цінами або її територіальних органів для отримання відповідного висновку та підстави для відмови у його видачі.
Калькуляції розрахунків планованих витрат слід подавати за такими формами:
Калькуляція розрахунку економічно обґрунтованих планованих витрат, які включаються до тарифів на послуги з вивезення побутових відходів;
Калькуляція розрахунку економічно обґрунтованих планованих витрат, які включаються до тарифів на послуги з технічного обслуговування ліфтів.

Наказ Мінекономрозвитку від 14.08.13 р. № 967 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 04.10.13 р. № 74.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!