Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Облік у тваринництві (частина друга). Читайте у свіжому номері!

December 6, 2016

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2016, № 45.

Тема номера: «Облік у тваринництві (частина друга)»


Облік витрат у тваринництві
Із цієї статті ви дізнаєтеся, як організувати документальне оформлення та облік витрат на утримання сільгосптварин та виробництво продукції.
Так, витрати на виробництво сільгосппродукції пов’язані з перетвореннями біологічних активів (далі – БА) і в бухобліку визнаються витратами основної діяльності. Нормативне регулювання їх обліку здійснюється відповідно до:
· Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Мінфіну від 30.11.99 р. № 291;
· Методичних рекомендацій з планування, обліку і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) сільськогосподарських підприємств, затверджених наказом Мінагрополітики від 18.05.01 р. № 132 (далі – Методрекомендації № 132);
· П(С)БО 16 «Витрати».
Детальніше – у консультації.


Калькулювання у тваринництві: основні правила
Із цієї консультації ви дізнаєтеся про організаційні аспекти калькулювання продукції тваринництва.
У ній зазначено, що калькулювання у тваринництві базується на загальних правилах, установлених П(С)БО 16, П(С)БО 30 та Методрекомендаціями № 132.
Також у консультації наведено перелік підготовчих робіт, які необхідно провести до початку складання звітних калькуляцій, визначено послідовність калькуляції, а також об’єкти калькулювання та калькуляційні одиниці.


Визначаємо собівартість у скотарстві
Із цієї консультації ви дізнаєтеся про методику калькулювання продукції у м’ясному та молочному скотарстві відповідно до Методрекомендацій № 132.


Собівартість продукції у свинарстві
Ця стаття для аграрних підприємств, для яких свинарство не є основною галуззю і в яких свині різних технологічних груп утримуються разом. Із цієї консультації ви дізнаєтеся про об’єкти та порядок калькулювання фактичної собівартості продукції свинарства.


Коли єдинники першої – третьої груп зобов'язані перейти на загальну систему
Із цієї статті ви дізнаєтесь, у яких випадках передбачено обов'язковий перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну; у які строки повинен бути здійснений такий перехід та що чекає платників єдиного податку першої – третьої груп при обов'язковому переході на загальну систему оподаткування.


Подаємо апеляційну скаргу на рішення господарського суду
Із цієї статті ви дізнаєтеся, як подати апеляційну скаргу на рішення господарського суду, прийняте не на вашу користь. За допомогою запропонованих рішень ви зможете скористатися нашими рекомендаціями і самостійно скласти та подати апеляційну скаргу, якщо в підприємства немає штатного юриста, а оплатити послуги стороннього юриста немає фінансової можливості.


Якщо заборгованість із зарплати виплачується в листопаді 2016 року
Компенсація громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати провадиться в разі затримки виплати доходів на один і більше календарних місяців відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 21.02.01 р. № 159. Сума компенсації обчислюється як добуток нарахованого, але не виплаченого, грошового доходу за відповідний місяць (після утримання податків та обов’язкових платежів) і приросту індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) у відсотках за період невиплати доходу. Дані щодо приросту ІСЦ за відповідні періоди при виплаті заборгованості в листопаді 2016 року наведено в таблиці.


Індексація грошових доходів громадян за листопад 2016 року
Сума індексації нараховується і виплачується одночасно з нарахуванням та виплатою зарплати за місяць та підлягає оподаткуванню відповідно до чинного законодавства.
Про те, які ІСЦ використовувати для індексації, див. у консультації.


Чи відображати у формі № 1ДФ виплати фізособам-підприємцям?
Ви дізнаєтесь, чи застосовуються до підприємства штрафні санкції у випадку, якщо ним не відображено виплачених підприємцям доходів у формі № 1ДФ за ІІ та ІІІ квартали 2016 року, подано уточнюючі податкові розрахунки, у яких такі виплати показано з ознакою доходу «157», причому інформація в них не призводить до зменшення чи збільшення ПДФО, сплаченого підприємством.

Читати статтю повністю!


Розпорядження КМУ від 16.11.16 р. № 850-р «Про перенесення робочих днів у 2017 році»
З метою створення сприятливих умов для святкування 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня Перемоги) та 24 серпня – Дня незалежності України КМУ пропонує перенести робочі дні з понеділка 8 травня – на суботу 13 травня та з п’ятниці 25 серпня – на суботу 19 серпня.


Лист ДФС від 21.11.16 р. № 37146/7/99-99-15-03-02-17 «Про уточнення податкової звітності з ПДВ сільгосптоваровиробниками»
У листі з врахуванням норм нормативно правових-актів ДФС направило роз'яснення територіальним органам для використання в роботі, відповідно до якого в разі виявлення у 2016 році помилок, допущених у податковій звітності з ПДВ за звітні (податкові) періоди до 01.01.16 р., унаслідок виправлення яких за даними податкового обліку збільшується додатне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту, застосовуються норми ПК, що діють на дату виправлення таких помилок (дату подання уточнюючого розрахунку та відповідно збільшення додатного значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту), тобто у 2016 році.
Додатне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту, зазначене в такому уточнюючому розрахунку, підлягає у відповідних відсотках сплаті до бюджету та перерахуванню на спеціальний рахунок сільськогосподарського товаровиробника, при цьому такі відсотки визначаються відповідно до норм п. 209.2 ПК, що діють на дату подання уточнюючого розрахунку.

Номер № 45 (513) від 5 грудня 2016 року

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на IV квартал,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок


Для передплатників:
· доступні електронні розсилання за темами, що потребують оперативного висвітлення;
· працює консультаційна лінія;
· надається можливість безплатно брати участь у заходах громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».

Детальніше на сайті www.promo.balance.ua.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!