Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перехід права власності на посіви у зв’язку із зміною орендаря земельної ділянки: укладання договору, податкові та облікові наслідки. Читайте у свіжому номері!

April 20, 2017

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2017, № 16.

Скасовано норми природних втрат: що робити бухгалтеру?
Постановою КМУ від 23.11.16 р. № 1066 (набула чинності з 17.03.17 р.) скасовано низку нормативних актів УРСР та СРСР, більшість яких давно вже втратила актуальність. Причому під скасування потрапили й давнішні радянські норми природних втрат, які до цього часу застосовувались багатьма суб’єктами господарювання.
Для підприємств питання нормування природних втрат дуже принципове, оскільки знаходиться в податковій площині. У статті проаналізовано вплив змін на господарський облік та надано поради, як діяти бухгалтеру.


Змінився орендар земельної ділянки: як передати посіви новому орендарю
На практиці нерідко виникає ситуація, коли змінюється орендар земельної ділянки, а попередній орендар посіяв сільгоспкультури, але до закінчення строку дії договору не встиг зібрати врожай. Можливо також, що на дату спливу строку дії договору на земельній ділянці нічого не посіяно, а колишній орендар поніс витрати на передпосівний обробіток ґрунту. У таких ситуаціях новий орендар зазвичай не проти придбати посіви в попереднього або відшкодувати йому понесені витрати. Тож ми підготували публікацію, де розповіли, як юридично оформити купівлю-продаж посівів та компенсацію витрат на передпосівний обробіток ґрунту, оподаткувати такі операції та відобразити в обліку.
Консультація містить три основних розділи, присвячені правовим, податковим та обліковим аспектам.


Звітність єдинників третьої групи
Ця стаття для сільгосппідприємств, які є платниками єдиного податку (далі – ЄП) третьої групи.
Із неї ви дізнаєтесь, як визначити суму оподатковуваного доходу, заповнити та подати органу ДФС податкову звітність з ЄП.


Оренда землі: підготовча робота
Нормою ст. 14 Закону від 06.10.98 р. № 161-XIV «Про оренду землі» визначено, що типова форма договору оренди землі затверджується Кабміном. Постановою КМУ від 23.11.16 р. № 843 були внесені зміни до Типового договору оренди землі, затвердженого постановою КМУ від 03.03.04 р. № 220.
У цій статті розглянуто, які саме дії передують укладенню договору оренди.


Не нараховувалася індексація зарплати: як виправити та показати у звітності
Ненарахування індексації є не тільки виплатою зарплати не в повному обсязі, але й порушенням трудового законодавства – недотриманням державних гарантій в оплаті праці, за яке передбачена фінансова та адміністративна відповідальність.
Для роботодавців, які донараховують суми індексації за минулі періоди, ми підготували поради, як провести донарахування індексації, податків і зборів, а також відобразити проведені виправлення в «зарплатній» звітності.


Чи можливе звільнення в період тимчасової непрацездатності?
Чи можна звільнити працівника під час перебування його на лікарняному? Відповідь на це запитання залежить від того, якою є підстава для звільнення. Тому у статті розглянуто всі випадки, коли таке звільнення допускається, а коли – ні.
Надані рекомендації допоможуть при відстоюванні своїх прав у суді.


Перевірте свої знання за допомогою квітневих публікацій у «БАЛАНС-АГРО»
В останньому випуску квітня ми підготували тестові запитання за публікаціями місяця для можливості ще раз нагадати про основні теми наших консультацій та для перевірки своїх знань.
Крім того, наші запитання допоможуть підготуватись для участі в конкурсі «Кращий бухгалтер України», який компанія «Баланс-Клуб», ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» за підтримки Мінфіну щорічно проводять у другій половині року.


Також у номері ви знайдете інформацію про суми компенсації громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати та про індексацію грошових доходів громадян за квітень 2017 року.

№ 16 (532) від 24 квітня 2017 року

Оформити передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2017 рік,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!