Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Трудові відносини у фермерських господарствах

April 18, 2017

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2017, № 15, який присвячено кадровому діловодству.

Кадрове діловодство безпосередньо пов’язане з оформленням трудових відносин із найманими працівниками будь-якого роботодавця. Тому належним чином оформлені договірні та кадрові документи допоможуть уникнути спорів як із працівниками, так і з контролюючими органами під час перевірки. Які документи мають бути в роботодавця, як та коли їх правильно оформити — читайте докладно в номері. Також у номері ви знайдете зразки документів та приклади заповнення типових форм.

Організаційні документи щодо оплати праці на підприємстві
Як під час організації діяльності підприємства, так і в подальшому визначальне значення має укладання договірних документів, які необхідно оформлювати роботодавцю для регулювання трудових відносин із найманими працівниками.
Як укласти колективний договір, які питання він має вирішувати та як узгодити питання оплати праці в разі його відсутності, чим загрожує відсутність штатного розпису — читайте в консультації.

Прийняття на роботу
Правильне оформлення трудових відносин під час прийняття працівника на роботу – важлива складова роботи кадрової служби будь-якого підприємства. Роботодавець має дотримуватися процедури прийняття на роботу працівників й оформлювати всі документи, передбачені законодавством про працю, у визначені строки. Адже наслідком недотримання процедури чи неоформлення обов’язкових документів будуть штрафні санкції за «трудові» порушення. Які саме документи та в які строки слід оформити під час прийняття працівника на роботу — читайте докладніше у статті.

https://balance.ua/files/products/tIjxiG47RrZtBeRNihBU/balans-agro_10375_theme1_18_04_17_ua/pdf

https://balance.ua/files/products/tIjxiG47RrZtBeRNihBU/balans-agro_10375_theme1_18_04_17_ru/pdf

Правила внутрішнього трудового розпорядку
«З якою метою розробляють Правила внутрішнього трудового розпорядку?» та «Чи є такі правила обов’язковими для складання на підприємстві?» — найпоширеніші запитання щодо цього документа. Відповіді на ці запитання та рекомендації щодо складання правил із наведеним зразком ви знайдете в консультації.

Ведення трудових книжок
Роботодавець має чітко дотримуватися вимог щодо оформлення, заповнення та видачі трудових книжок. Адже трудова книжка — основний документ, що підтверджує трудовий стаж працівника. Як правильно вести та заповнювати трудові книжки працівників? Яких норм та правил слід дотримуватися, оформлюючи трудові книжки під час прийняття та звільнення працівників? Про все це докладно ви дізнаєтесь зі статті.

Трудові відносини у фермерських господарствах
Фермерські господарства (ФГ) мають свої особливості щодо оформлення трудових відносин. Головна особливість полягає в тому, що у ФГ можуть трудитися дві категорії фізосіб: члени ФГ, з якими не укладається трудовий договір, та наймані працівники, які працюють за трудовим договором. Про відмінності між працюючими у ФГ фізособами дізнайтеся зі статті.

Припинення трудового договору
Звільнення працівників із недотриманням норм законодавства про працю — найпоширеніший предмет судових спорів між працівниками та роботодавцями. Тому не можна недооцінювати важливість дотримання правил та процедури звільнення, правильного визначення підстави для припинення трудового договору та оформлення кадрових документів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!