Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Роз’їзний характер роботи: визначення та оплата. Читайте у свіжому номері!

April 5, 2017

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2017, № 13.

Постанова КМУ від 22.03.17 р. № 178
Постановою № 178 Кабмін визначив, що сільгосптоваровиробники мають право отримати бюджетну дотацію, установлену ст. 161 Закону від 24.06.04 р. № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» вже за результатами діяльності за лютий поточного року.


Як обліковувати літній табір для випасу сільгосптварин
Призначення, характер будівництва та облаштування літніх таборів впливає на визнання та оцінку їх у бухобліку. Із цієї статті ви дізнаєтесь, як задокументувати операції з будівництва літніх таборів, загонів, навісів та інших споруд для утримання тварин, а також як оцінити та відображати в бухобліку такі об’єкти.


Калькулюємо роботи машинно-тракторного парку
Ми продовжуємо цикл публікацій, присвячених актуальним питанням організації та методики бухобліку в допоміжних та обслуговуючих виробництвах (початок див. у «БАЛАНС-АГРО», 2016, № 11, с. 12). Сьогодні розповімо, як сільгосппідприємству, що має машинно-тракторний парк, здійснювати калькулювання робіт цього підрозділу.


Як убезпечити себе від контрагентів-шахраїв: практичні рекомендації
З таким явищем у бізнесі, як «шахрайство», рано чи пізно стикаються всі суб’єкти господарювання, незалежно від масштабу бізнесу та тривалості його ведення. Це явище характерне також для агробізнесу як найбільшого бізнесу, що динамічно розвивається, в Україні.
Ця стаття для всіх сільгосппідприємств, які ведуть господарську діяльність і прагнуть уникнути співпраці з недобросовісними контрагентами. Із неї ви дізнаєтеся, які кроки зробити для того, щоб перевірити контрагента і яка для цього може бути використана інформація з відкритих джерел.


Як спланувати роботу сторожа, щоб не платити зайвого
Часто на практиці сторожам виплачують ставку з доплатою за нічні години і наднормові. При цьому можна не розрахувати і перевищити допустиму межу наднормових годин із розрахунку на рік (а це пряме порушення трудового законодавства, яке загрожує штрафом у розмірі 3 200 грн. згідно зі ст. 265 КЗпП). Крім того, підприємство переплачує зарплату.
Якщо ви встановите сторожам правильний графік роботи, то уникнете ризику порушити КЗпП й обґрунтовано заощадите на зарплаті, дотримуючись при цьому всіх норм діючого законодавства. Скористайтеся наведеним у статті прикладом розрахунку для вашого випадку.


Установлення гарантій в оплаті праці з колективним договором і без нього
Відповідно до ст. 96 КЗпП і ст. 6 Закону № 108 системи оплати праці встановлюються колективним договором, а якщо договір не укладався, – наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу, виданим після проведення консультацій із виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), а в разі відсутності первинної профспілкової організації – із вільно обраними та уповноваженими представниками (представником працівників).
У статті наведено зразок такого наказу та додатків до нього.


Роз’їзний характер роботи: визначення та оплата
Ця стаття для роботодавців, чиї працівники регулярно знаходяться в дорозі з робочих питань. Із неї ви дізнаєтеся, коли оформлювати відрядження, а коли – роз’їзний характер робіт та як проводити оплату.
Чи можна орендувати землі, надані для ведення особистого селянського господарства?
Чи може сільгосппідприємство орендувати у фізичних осіб землі, виділені їм для ведення особистого селянського господарства? Якщо може, то чи є якісь особливості укладення договорів оренди? Відповіді на ці запитання – у статті.

https://balance.ua/files/products/tIjxiG47RrZtBeRNihBU/balans-agro_10353_theme1_03_04_17_ua/pdf


https://balance.ua/files/products/tIjxiG47RrZtBeRNihBU/balans-agro_10353_theme1_03_04_17_ru/pdf

№ 13 (529) від 3 квітня 2017 року

Оформити передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2017 рік,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!