Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Таблиця-підказка: коли ПН/РК не пройдуть реєстрацію. Читайте у свіжому номері!

September 4, 2017

Представляємо до вашої уваги анонс публікацій видання «БАЛАНС» № 70 від 04.09.17 р..

Акценти номера:


Аналіз спірних ситуацій

Предмет спору: визнання недійсним договору постачання в частині визначення ціни товару в інвалютному еквіваленті
Суд обґрунтовував правомірність перерахунку ціни за товар у випадку зміни валютного курсу, використовуючи аргументи, аналогічні тим, які раніше наводив «БАЛАНС». Використовуючи рекомендації «БАЛАНСУ», ви завжди зможете скласти надійний договір. І тоді навіть при розгляді спірних питань у суді закон буде на вашій стороні.


КОРИСНІ ДАНІ

Таблиця-підказка: коли ПН/РК не пройдуть реєстрацію
З нашої таблиці ви дізнаєтеся, у яких випадках податкові накладні/розрахунки коригування не пройдуть реєстрацію, а також про деякі особливості їх заповнення.

«Алкогольні» та «тютюнові» штрафи: попереджений – значить озброєний
Держава доволі жорстко регулює оборот спирту, алкоголю і тютюнових виробів. Штрафи за порушення законодавства в цій сфері істотні, їх багато. Тому краще не допускати порушень. Перелік штрафних санкцій за різні порушення наведено в ст. 17 Закону від 19.12.95 р. № 481/95-ВР. У зручній таблиці покажемо, що може чекати підприємство-порушника.

Що треба знати бухгалтерові про облікову ставку НБУ
У роботі будь-якого бухгалтера не обійтися без розуміння, як держава управляє кількістю і вартістю грошових ресурсів, що знаходяться в обігу, які інструменти для цього використовує і як це впливає на роботу суб'єктів господарювання. Одним із важливих фінансових показників, що впливають на кредитно-грошові відносини, інфляційні процеси і характеризують «температуру» економіки в країні, є облікова ставка НБУ.

Індексація грошових доходів громадян за серпень 2017 року
Традиційно в першому номері місяця ми даємо таблицю-підказку для проведення індексації, у цьому випадку – за серпень. Нагадаємо, індексації підлягають грошові доходи громадян у межах прожиткового мінімуму, установленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення. Частина грошових доходів, що перевищує прожитковий мінімум, не індексується. Сума індексації визначається шляхом множення грошового доходу, що підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) і ділення результату на 100. Для проведення індексації ІСЦ обчислюється наростаючим підсумком на підставі щомісячних індексів, що публікуються Держстатом. Із січня 2016 року поріг індексації становить 103 %.

Інформація для розрахунків
Розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у 2017 році. Індекс інфляції у 2016-2017 роках. Максимальний розмір доходу, з якого сплачується ЄСВ у 2017 році. Розмір облікової ставки НБУ. Розмір мінімальної зарплати (МЗП) у 2017 році. Мінімальний розмір ЄСВ у 2017 році (для підприємців та самозайнятих осіб). Розмір ЄСВ для єдинників першої групи у 2017 році. Максимальний розмір ЄСВ у 2017 році (для фізосіб-підприємців). Розмір податкової соціальної пільги (ПСП) у 2017 році. Тривалість робочого часу у вересні 2017 року. Середня зарплата за видами економічної діяльності у 2016–2017 роках (у розрахунку на одного штатного працівника). Показники середньої зарплати за 2016–2017 роки для призначення пенсій. Граничні норми добових витрат у 2017 році (визначено пп. «а» пп. 170.9.1 Податкового кодексу (ПК) для цілей обкладення ПДФО). Відповідальність працівника за порушення законодавства про відрядження. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у липні 2017 року. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у серпні 2017 року.


Також у номері:

НОВЕ В ЗАКОНОДАВСТВІ

  • Зміни до законодавства, що діють із вересня 2017 року
  • Огляд деяких документів, що набули чинності в серпні 2017 року
  • Чи зможе український бізнес працювати з Bitcoin?

ДІЛОВІ НАВИКИ

10 професійних навиків ідеального головбуха

Ще багато цікавого – у номері.

№ 70 (1738) від 4 вересня 2017 року

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС» на 2018 рік,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Завантажити рахунок

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!