Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Індексація грошових доходів громадян за липень 2017 року. Читайте у свіжому номері!

August 1, 2017

Представляємо до вашої уваги анонс публікацій видання «БАЛАНС», 2017, № 61.

Акценти номера:

НОВЕ В ЗАКОНОДАВСТВІ

Зміни до законодавства, що діють із серпня 2017 року

Огляд деяких документів, що набули чинності в липні 2017 року

ІНТЕРНЕТ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА

Можливе посилення відповідальності за затримку виплати зарплати. Уточнюється критерій ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Оновлюються форми довідок, необхідних для увезення нафтопродуктів для виробництва етилену з оформленням податкового векселя

Обговорюється законопроект про подання єдиної звітності з ЄСВ та ПДФО. Обговорюється законопроект про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту

Аналіз спірних ситуацій

Предмет спору: орган Держпраці визнав цивільно-правові договори трудовими та оштрафував підприємство за допуск фізособи до роботи без оформлення з нею трудового договору
Контроль за дотриманням трудового законодавства був і залишається в центрі уваги контролюючих органів, у тому числі органів Держпраці. Стаття 259 КЗпП дає право органам Держпраці контролювати дотримання підприємствами трудового законодавства (див. «БАЛАНС», 2016, № 91-92, с. 59).
При укладенні з фізособою договору на виконання робіт (надання послуг) детально прописуйте у цьому договорі всі істотні умови, що стосуються обсягу робіт, строків їх виконання, розмірів і порядку оплати.
Не включайте до договору умови, які можуть поставити під сумнів його суть (особливо умови, властиві трудовим договорам). Наприклад, у ЦПД не повинно бути умови про те, що виконавець робіт (послуг) зобов'язаний підкорятися правилам трудового розпорядку або іншим внутрішнім положенням підприємства, які стосуються виключно найманих працівників цього підприємства.

КОРИСНІ ДАНІ

З ким може бути укладено договір про повну матеріальну відповідальність
Розрізняють індивідуальну і колективну (бригадну) повну матеріальну відповідальність. Розглянемо кожний із цих видів докладніше.

Як без помилок заповнити таблицю даних платника ПДВ
Наведемо приклад заповнення Таблиці даних платника податків (додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджених наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567).

Які операції підпадають під обов'язковий фінансовий моніторинг
Питання про те, за яких умов фінансова операція може підлягати обов'язковому фінансовому моніторингу, часто звучить на нашій консультаційній лінії. Оскільки це питання хвилює вас – наших передплатників, ми нагадаємо сьогодні, що таке обов'язковий фінмоніторинг, хто проводить такий моніторинг і за якими ознаками можна відрізнити звичайну фінансову операцію від операції, що потрапляє під обов'язковий фінмоніторинг.

Індексація грошових доходів громадян за липень 2017 року
Традиційно в першому номері місяця ми даємо таблицю-підказку для проведення індексації, у цьому випадку – за липень. Нагадаємо, індексації підлягають грошові доходи громадян у межах прожиткового мінімуму, установленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення. Частина грошових доходів, що перевищує прожитковий мінімум, не індексується. Сума індексації визначається шляхом множення грошового доходу, що підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) і ділення результату на 100. Для проведення індексації ІСЦ обчислюється наростаючим підсумком на підставі щомісячних індексів, що публікуються Держстатом. Із січня 2016 року поріг індексації становить 103 %.

Інформація для розрахунків
Розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у 2017 році. Індекс інфляції у 2016-2017 роках. Максимальний розмір доходу, з якого сплачується ЄСВ у 2017 році. Розмір облікової ставки НБУ. Розмір мінімальної зарплати (МЗП) у 2017 році. Мінімальний розмір ЄСВ у 2017 році (для підприємців та самозайнятих осіб). Розмір ЄСВ для єдинників першої групи у 2017 році. Максимальний розмір ЄСВ у 2017 році (для фізосіб-підприємців). Розмір податкової соціальної пільги (ПСП) у 2017 році. Тривалість робочого часу у серпні 2017 року. Середня зарплата за видами економічної діяльності у 2016–2017 роках (у розрахунку на одного штатного працівника). Показники середньої зарплати за 2016–2017 роки для призначення пенсій. Граничні норми добових витрат у 2017 році (визначено пп. «а» пп. 170.9.1 Податкового кодексу (ПК) для цілей обкладення ПДФО). Відповідальність працівника за порушення законодавства про відрядження. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у червні 2017 року. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у липні 2017 року.

 

думки видатних ЛЮДЕЙ

Дотепні та мудрі вислови Марка Твена

Ще багато цікавого – у номері.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!