Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Читайте у свіжому номері!

July 6, 2016

Пропонуємо вашій увазі анонс публікацій «БАЛАНС», 2016, № 53.


ВЛАСНИЙ КАПІТАЛ
Майнові внески до статутного капіталу: оформлення    

Оцінка майнових внесків учасників проводиться до державної реєстрації підприємства. На підставі такої оцінки визначається частка кожного із засновників (учасників) у статутному капіталі (далі – СК) підприємства.  Із консультації дізнаєтесь: які існують варіанти  оцінки внесків, у яких іще випадках засновники зобов'язані залучати оцінювача, а також рекомендації щодо складання Акту приймання-передачі внеску до СК.

Майнові внески до статутного капіталу ТОВ: облік    
Будь-яке майно, що отримується підприємством до статутного капіталу, є активом підприємства і відображається за дебетом відповідних рахунків обліку. У консультації розглянемо, як формується облікова вартість внесків залежно від виду внеску.
Бухгалтерські проведення, які формуються при здійсненні майнових внесків до статутного капіталу, розглянемо на практичному числовому прикладі.


ПОСЛУГИ В ОБЛІКУ ПІДПРИЄМСТВА
Фінансовий лізинг: ознаки, обмеження, умови договору    

Про що слід пам’ятати укладаючи договір фінлізингу, які існують обмеження, яким чином майно переходить у власність лізингоотримувача, що відбудеться, якщо в період дії договору фінлізингу право власності на об'єкт лізингу переходить від лізингодавця до іншої особи дізнаєтесь із консультації.

Нарахування та сплата лізингових платежів    
Покажемо на практиці, як відображається операція з передачі обладнання у фінлізинг в обліку лізингодавця та лізингоотримувача.

Як в обліку лізингоотримувача відображаються витрати, що відшкодовуються лізингодавцеві?
Перше, що викликає запитання в лізингоотримувача: наскільки коректно йому вважати своїми витратами витрати на реєстрацію авто на ім’я лізингодавця (особливо в податковому обліку)?
Договором фінлізингу передбачено авансовий лізинговий платіж, який включає відшкодування лізингодавцеві витрат на сплату пенсійного збору і на реєстрацію автомобіля. При цьому лізингодавець реєструє предмет лізингу (автомобіль) на своє ім'я. Як відображаються такі операції в обліку лізингоотримувача читайте в консультації


КРЕДИТИ ТА ПОЗИКИ
Проценти за борговими зобов'язаннями перед нерезидентами: застосовуємо коригування    

Платники податку на прибуток, які у звітному році для визначення об'єкта оподаткування зобов'язані коригувати бухгалтерський фінансовий результат на різниці, передбачені ПК, ведуть окремий облік процентів за борговими зобов'язаннями перед нерезидентами. У консультації застосуємо на практиці норми «коригувань» п. 140.2, 140.3 та пп. 140.5.4 ПК.

Просто про облік: все стане на свої місця!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС» на друге півріччя,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!