Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виправлення помилок з ЄСВ на прикладах. Читайте у свіжому номері!

May 30, 2017

Представляємо до вашої уваги анонс публікацій видання «БАЛАНС», 2017, № 44.

Акценти номера:

 

аналіз спірних ситуацій

Предмет спору: чи має право орган ДФС визнати договір із контрагентом нікчемним і донарахувати підприємству ПДВ і податок на прибуток на тій підставі, що працівникам ДФС не вдалося провести зустрічну звірку із цим контрагентом?

Неможливість зустрічної звірки - не підстава для визнання угоди нікчемною. Для того щоб довести дійсність договору та захистити себе від необґрунтованих претензій із боку органу ДФС, можна скористатися процедурою судового оскарження податкового повідомлення-рішення (див. «БАЛАНС», 2016, № 102-103, с. 52).

У ході судового оскарження потрібно підтвердити реальність госпоперацій, подавши правильно оформлені первинні документи, що відображають зміст і вартісні показники проведених госпоперацій. Але будь-які первинні документи (у т. ч. договори, накладні, рахунки та ін.) мають силу тільки в тому випадку, якщо господарська операція фактично була проведена (ухвала від 17.05.17 р., ЄДРСР, реєстр. № 66597498).

 

КОРИСНІ ДАНІ

Індексація грошових доходів громадян за травень 2017 року

Традиційно ми даємо таблицю-підказку з даними щодо приросту індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) за відповідні періоди при виплаті заборгованості, у цьому випадку – у травні 2017 року. Нагадаємо, компенсація громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати провадиться у разі затримки виплати доходів на один і більше календарних місяців відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 21.02.01 р. № 159. Сума компенсації обчислюється як добуток нарахованого, але не виплаченого, грошового доходу за відповідний місяць (після утримання податків і обов’язкових платежів) і приросту ІСЦ у відсотках за період невиплати доходу.

 

Звіт з ЄСВ: найбільш часті помилки і способи їх виправлення

Нормами розд. V Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435 (далі – Порядок № 435), передбачена можливість унесення виправлень до Звіту з ЄСВ (додаток 4 до Порядку № 435, далі – Звіт).

Перш ніж приступити до вивчення механізму виправлення помилок, нагадаємо, що помилки у Звіті можна виправити як за поточний період (до закінчення граничного строку подання Звіту), так і за минулі періоди (після закінчення такого строку). У першому випадку згідно з п. 1 розд. V Порядку № 435 страхувальник повторно формує і подає Звіт у повному обсязі органу ДФС за місцем обліку. Чинним уважається останній Звіт, поданий до закінчення строку подання звітності.

Зверніть увагу: якщо до закінчення строку подання звітності страхувальник подає за поточний звітний період тільки окремі таблиці Звіту із зазначенням типу форми «скасовуюча» і «додаткова», такий Звіт не вважається поданим.

Механізм виправлення помилок у Звіті викладено у п. 2 розд. V Порядку № 435. При цьому для різних видів помилок установлені різні способи їх виправлення.

Покажемо на конкретних ситуаціях, як виправити помилки у Звіті.

 

Інформація для розрахунків

Розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у 2017 році. Індекс інфляції у 2016-2017 роках. Максимальний розмір доходу, з якого сплачується ЄСВ у 2017 році. Розмір облікової ставки НБУ. Розмір мінімальної зарплати (МЗП) у 2017 році. Мінімальний розмір ЄСВ у 2017 році (для підприємців та самозайнятих осіб). Розмір ЄСВ для єдинників першої групи у 2017 році. Максимальний розмір ЄСВ у 2017 році (для фізосіб-підприємців). Розмір податкової соціальної пільги (ПСП) у 2017 році. Тривалість робочого часу у травні 2017 року. Середня зарплата за видами економічної діяльності у 2016–2017 роках (у розрахунку на одного штатного працівника). Показники середньої зарплати за 2016–2017 роки для призначення пенсій. Граничні норми добових витрат у 2017 році (визначено пп. «а» пп. 170.9.1 Податкового кодексу (ПК) для цілей обкладення ПДФО). Відповідальність працівника за порушення законодавства про відрядження. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у квітні 2017 року. Офіційні обмінні курси гривні до іноземних валют, які встановлюються щодня, у травні 2017 року.

 

Також у номері:

ДУМКИ ВИДАТНИХ ЛЮДЕЙ

Позитивна психологія

Карл Густав Юнг (1875 – 1961) – швейцарський психіатр, основоположник аналітичної психології. Учень Фрейда, з 1913 року став його критиком. Син пастора. Батько п'ятьох дітей. Ось коротка «біографічна довідка».

Юнга можна назвати позитивним психологом і філософом. У будь-якому неврозі або депресії він бачив імпульс для розширення свідомості.

Ми зібрали цитати Юнга, які допоможуть приймати себе такими, які ми є.

 

НОВЕ В ЗАКОНОДАВСТВІ

Зміни до законодавства, що діють із червня 2017 року.

Огляд деяких документів, які набули чинності у травні 2017 року.

Закон, який захищає авторські права в Інтернеті           .

 

ІНТЕРНЕТ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА

Змінилися умови приймання на роботу іноземців.

Як повертатимуть передоплати та переплати митних платежів.

 

Ще багато цікавого – у номері.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!