Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переходимо на електронний документообіг

April 28, 2017

Із кожним днем усе більше бухгалтерів і керівників замислюються про впровадження електронного документа на своєму підприємстві. Це сучасно, технологічно, безпечно. Поки що повсюдно поширені тільки обмін податковими накладними та подання звітності. Але час нас підганяє.

От недавно остаточно скасовано обов'язок завіряти документи печаткою. Тепер головне – це підпис уповноваженої особи на документі. Але чи безпечно працювати без звичної печатки, чи достовірний розчерк пера на паперовому документі?

Ці запитання відпадуть, якщо документи підприємства та його контрагентів будуть підписані електронним цифровим підписом. А значить, настав час вирішувати і впроваджувати повноцінний електронний документообіг.

У чому ваша вигода?

Насамперед, як я вже сказала, це безпека. Потім – швидкість обміну документами і зручність їх зберігання. Крім того, можна організувати надійний захист вашої первинки, застосовуючи сучасні методи захисту інформації від втрати та несанкціонованого доступу. А ще це скорочення ручної роботи, зведення до мінімуму помилок при введенні документів в облікову програму.

Щоб електронні документи мали належний юридичний статус і були правильно оформлені, треба насамперед вивчити базову нормативку в цій сфері. У сьогоднішньому спецвипуску ви знайдете всі ці документи.

Опираючись на норми законодавства, можна скласти грамотне техзавдання програмістам із розробки власного (унікального) програмного забезпечення – для організації електронного документообігу під ваші потреби. А можна скористатися готовими рішеннями, наприклад, розробками компанії 1С, М.Е.Д.О.К. У будь-якому разі на першому місці – базові норми законодавства.

У наступних номерах «БАЛАНСУ» ми розпочнемо цикл публікацій, які допоможуть вам освоїтися у світі електронних документів і впровадити систему електронного документообігу на вашому підприємстві. Це значно спростить роботу бухгалтера та підвищить конкурентоспроможність підприємства.

Надсилайте свої запитання за цією темою на мою електронну адресу Tseluiko.o@balance.ua

Щиро ваша

Ольга ЦЕЛУЙКО, шеф-редактор

 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!