Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що в декларації з ПДВ при помилково складених податкових накладних

October 12, 2017

У випадку помилкового складання податкових накладних (далі – ПН) за операцією з постачання товарів/послуг (складання двох чи більше ПН на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), платник податку, з метою виправлення допущеної помилки, має право згідно з п. 192.1 ПК скласти розрахунки коригування до таких помилкових ПН. Такі розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, із дотриманням визначених строків реєстрації.
Відповідно до п. 44.1 ПК для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухобліку, фінзвітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством.
Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим п. 44.1 ПК.
Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21 (далі – Порядок № 21).
До декларації з ПДВ вносяться дані податкового обліку платника окремо за кожний звітний (податковий) період без наростаючого підсумку (абзац другий п. 1 розд. ІІІ Порядку № 21).
Дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника (абзац перший п. 6 розд. III Порядку № 21).
Отже, у податковій декларації з ПДВ платником податку зазначаються дані, указані у складеній на підставі первинних документів податковій накладній. Тому обсяги постачання товарів/послуг та суми ПДВ, указані в помилкових податкових накладних і розрахунках коригування до них, не підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ.

Лист ДФС від 03.10.17 р. № 2095/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!