Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що з ЄСВ, якщо перший робочий день місяця не збігається з першим числом календарного місяця?

March 2, 2017

Відповідно до частини п’ятої статті 8 Закону України від 08.07.10 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у разі якщо база нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.
Отже, якщо працівника прийнято на основне місце роботи в перший робочий день місяця, який не збігається з першим числом календарного місяця, то з урахуванням того, що такий працівник відпрацював повністю всі робочі дні в даному місяці, підприємство нараховує єдиний внесок виходячи з законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pervyj-rabochij-den-mesyaca-ne-sovpadaet-s-pervym-chislom-kalendarnogo-mesyaca-chto-s-ESV.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!