Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що ще мають знати вкладники?

March 6, 2013

Внесено зміни до положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування вкладів фізичних осіб, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізосіб від 23.07.12 р. № 10. 
Тепер банки зобов`язали розміщувати у всіх приміщеннях банку, де вкладникам надаються банківські послуги (на інформаційних стендах та/або в операційному залі, де здійснюються операції з приймання вкладів від фізосіб тощо), а також на власній сторінці в мережі Інтернет, інформацію про розмір гарантованої суми відшкодування за вкладами, включаючи відсотки. 
У разі залучення банком вкладу, на відшкодування коштів за яким не поширюються гарантії Фонду, банк зобов`язаний ознайомити про це під підпис фізичну особу, яка має намір розмістити такий вклад у банку, до укладення такого договору, у тому числі вкладу, розміщеного на умовах отримання від банку процентів на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або з іншими фінансовими привілеями від банку (вклади на індивідуальній основі). 
Сума відшкодування розраховується з урахуванням сум, сплачених вкладнику протягом дії тимчасової адміністрації у банку. Зобов`язання з виплати відсотків за вкладами фізосіб, нарахованих під час здійснення тимчасової адміністрації, задовольняються у частині, що перевищує суму, виплачену Фондом.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 31.01.13 р. № 8 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!