Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що повинно знати сільгосппідприємство про рентну плату. Порада від експерта редакції!

May 8, 2015

До граничного строку подання звітності з екологічного податку та з рентної плати залишилося декілька днів. Тому багатьох платників турбує питання, як же звітувати за цими податками. Адже нових податкових декларацій із цих платежів не затверджено.

Із цим питанням ми звернулися до Державної фіскальної служби та отримали відповідь. Звітувати слід за «старими» формами. А саме в разі:

  • спеціального використання лісових ресурсів подаватимуть Податковий розрахунок збору за спеціальне використання лісових ресурсів за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.12 р. № 1404; 
  • спеціального використання води – податкову декларацію збору за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.12 р. № 1403; 
  • користування надрами – податкові розрахунки з плати за користування надрами за формами, затвердженими наказом Мінфіну від 17.09.12 р. № 1000; 
  • користування радіочастотним ресурсом – податковий розрахунок за формою, затвердженою наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1018; 
  • транспортування нафти, нафтопродуктів, газу та аміаку – податкові розрахунки за формами, затвердженими наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1011. 

Податковий розрахунок збору за користування радіочастотним ресурсом України слід подавати за квартал (форма передбачає щомісячне подання цієї форми). Тому в полі «звітний місяць» слід проставити «3» (що означає подання розрахунку за І квартал 2015 року), а в рядку 2.1 «Нараховано збору усього за звітний місяць» розд. ІІ відповідно слід зазначати зобов’язання за квартал. У графі 2.1 «Вид документа (ліцензія або дозвіл)» розд. І слід зазначити ліцензію або дозвіл на радіочастотні ресурси окремо за січень, лютий, березень (у разі їх дії у відповідному місяці).

Звертаю увагу, що підприємства, які не є платниками цих платежів та не мають джерел забруднення навколишнього середовища, не повинні подавати будь-які звіти.

Платники, які мають джерела забруднення, але протягом звітного року не планують здійснювати викиди і скиди забруднюючих речовин та розміщувати відходи, можуть повідомити про це податковий орган за місцем розташування такого джерела забруднення та скласти заяву про відсутність у звітному році об’єкта оподаткування. Таке повідомлення відповідно до п. 250.9 Податкового кодексу звільнить їх від необхідності щокварталу подавати декларацію із прочерками.

Ельвіра Ткачова

головний редактор

журналу «БАЛАНС-АГРО»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!