Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що перевірятимуть після повернення техогляду

June 30, 2016

Нагадаємо, що повернення техогляду передбачено урядовим законопроектом № 4683 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу». Виходячи з назви видно, що документ Кабінету міністрів України зачіпає багато аспектів автомобільної галузі, але, мабуть, найважливішим для пересічних вітчизняних автомобілістів нововведень є саме введення обов'язкового техогляду для всіх видів транспортних засобів.
Так, зокрема, законопроектом № 4683 передбачено, що в ході технічного іспиту оцінять працездатність і стан:
- гальмівної системи і рульового управління;
- зовнішніх світлових приладів, світловідбивачів та іншого електрообладнання;
- коліс і шин;
- підвіски;
- засобів оглядовості.
Всі виявлені несправності будуть кваліфікуватися за видами невідповідностей і рівню їх впливу на безпеку експлуатації. Всього таких передбачено 3: несуттєві, істотні і небезпечні. При виявленні більш, ніж одного несуттєвого невідповідності або будь-якого з інших - техогляд вважається не зданим.
При успішній перевірці - на такий ТЗ видається сертифікат придатності до експлуатації та спеціальне маркування (на зразок талончика ТО), яку потрібно закріпити в правому нижньому кутку лобового скла всередині МС. На маркуванні вказується: дата проведення чергового ТО, рівень екологічних норм МС, і пробіг на момент перевірки. Всі ці дані підтверджуються підписом і індивідуальної печаткою експерта, який провів техогляд.
Відомості про проведення цієї процедури і виявлених невідповідностей по кожному перевіреному ТЗ будуть вноситься до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/CHto-budut-proveryat-posle-vozvrashheniya-texosmotra

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!