Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чисельність держслужбовців скоротять на 20 %

January 8, 2015

З метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів керівникам органів виконавчої влади та інших держорганів доручено вжити заходів щодо:
- скорочення чисельності працівників цих органів на 20 %;
- надання працівникам відпусток без збереження зарплати;
- встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу;
- зменшення або скасування стимулюючих виплат;
- зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах.
Вищезазначені заходи не будуть вживатися відносно органів, які беруть участь в АТО, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбитті збройного нападу на об`єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільненні цих об`єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою.
Крім цього, встановлено, що під час здійснення органами виконавчої влади та іншими державними органами цих заходів не застосовуються:
- положення ст. 26 Закону "Про відпустки" та ст. 32, 56 та 84 КЗпП (у частині обмеження терміну відпустки без збереження зарплати, необхідності повідомлення не пізніше ніж за два місяці та погодження з працівником встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу);
- до працівників, які перебувають у відпустках без збереження зарплати, обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, встановлені ст. 7 Закону "Про засади запобігання і протидії корупції".
Також встановлено, що у 2015 році максимальний місячний розмір зарплати (грошового забезпечення) народних депутатів України, членів Кабміну та інших бюджетних установ обмежується 7 розмірами мінімальної зарплати, а при скороченні чисельності працівників - 10 розмірами мінімальної зарплати.

Закон від 28.12.14 р. № 76-VІІІ набув чинності з 01.01.15 р. (”Голос України” від 31.12.14 р. № 254, спецвипуск).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!