Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чим регламентується ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах?

December 12, 2016

Роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
У табелі обліку використання робочого часу (типова форма № П-5) робляться відмітки про фактично відпрацьований час, відпрацьовані за місяць години, в тому числі надурочні, вечірні, нічні години роботи тощо, а також інші відхилення від нормальних умов роботи (відпустки, тимчасова непрацездатність, відрядження, прогули і т.д.).
Форма табелю носить рекомендаційний характер і складається із мінімальної кількості показників, необхідних для заповнення форм державних статистичних спостережень. Рекомендаційний характер полягає в тому, що за необхідності вона може бути доповнена іншими показниками, потрібними для обліку робочого часу на підприємстві.
У разі потреби можна застосовувати й іншу форму табелю, але при цьому обов’язковим є наявність первинного обліку показників щодо використання робочого часу, явок та неявок працівників, які визначено формами державних статистичних спостережень з праці.
Табель обліку використання робочого часу зберігається на підприємстві, в установі, організації 1 рік.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/CHem-reglamentiruetsya-vedenie-tabelnogo-ucheta-rabochego-vremeni-na-predpriyatiyax

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!