Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Часткове постачання товарів/послуг: як заповнити додаток 1 до податкової накладної

June 6, 2017

У додатку 1 до податкової накладної (далі – ПН) у разі постачання платником податку окремих вузлів складного обладнання, яке має єдину ціну, до графи 2 – записуються найменування окремих вузлів складного обладнання, що поставлені, у графі 3.1 – код таких товарів згідно з УКТЗЕД, у графі 3.2 – проставляється позначка «Х» для товарів, увезених на митну територію України, при наданні послуги в графі 3.3 – зазначається її код згідно з ДКПП, у графі 9 – одиниця виміру, шт., у графі 10 – кількість кожного найменування окремих вузлів складного обладнання, у графах 11–12 – відображаються аналогічні дані щодо не відвантажених частин окремих вузлів складного обладнання. При остаточному постачанні частин цього обладнання графи 11–12 не заповнюються.
При цьому в графах 4–8 зазначаються дані щодо повного постачання обладнання.
При отриманні попередньої оплати за товари/послуги, частка яких не має відокремленої вартості, додаток 1 до ПН не заповнюється, а виписується лише ПН на частину отриманої передоплати, яка і враховується в податкових зобов’язаннях.
Наприклад: у випадку отримання передоплати за вказане обладнання платником податку заповнюється ПН, у графі 6 якої зазначається кількість обладнання, пропорційна до суми отриманої передоплати (дробове число). Така кількість розраховується як відношення суми отриманої передоплати до загальної вартості обладнання.
У разі коли після отримання попередньої оплати за товари/послуги, частка яких не має відокремленої вартості, відбувається часткове постачання таких товарів, податкова накладна виписується на різницю між повною вартістю товарів/послуг та отриманою передоплатою, а додаток 1 заповнюється виходячи з переліку (номенклатури) частково поставлених товарів/послуг.

(ЗІР, категорія 101.16).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!