Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Бухоблік періодичних видань: роз’яснює Мінфін

August 20, 2015

Відображення у бухобліку операцій з передплати періодичних видань здійснюється згідно з Типовою кореспонденцією субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов`язаннями бюджетних установ, наведеною у додатку 2 до Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ (далі - Типова кореспонденція).
Якщо передплата періодичних видань здійснена з метою поповнення бібліотечних фондів, то отримані періодичні видання необхідно оприбуткувати на субрахунок 112 "Бібліотечні фонди", який призначений для обліку бібліотечних фондів незалежно від вартості окремих примірників книг. До бібліотечного фонду належать: наукова, художня і навчальна література, спеціальні види літератури та інші видання. Оприбуткування здійснюється відповідно до пунктів 1.1 - 1.5 Типової кореспонденції.
У випадку, коли періодичні видання не належать до бібліотечних фондів, витрати, пов`язані з придбанням періодичних видань, списуються на фактичні видатки установи на підставі отриманих первинних документів і відображаються за дебетом субрахунків 801, 802, 811 - 813 та кредитом субрахунку 364.
Крім цього, передбачено можливість здійснення попередньої оплати на строк не більше одного року при закупівлі періодичних видань за умови їх поставки протягом поточного бюджетного періоду.

Лист Мінфіну від 03.06.15 р. № 31-11420-08-10/18126.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!