Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як обрати найбільш вигідну систему оподаткування сільгосппідприємств?

February 21, 2017

Переважна більшість сільгосппідприємств багато років були платниками фіксованого сільськогосподарського податку, який потім трансформувався у єдиний податок четвертої групи.
Але не секрет, що цей податок уже декілька років не виконує свою основну функцію – не є альтернативої системі оподаткування, що у свою чергу не дає зменшити податкове навантаження на підприємства аграрної галузі. Навпаки, розмір податку збільшується з кожним роком. До того ж перелік податків, від сплати яких звільняються єдинники, за останні роки також значно скоротився.

[p3536]

Так, ведення обліку при сплаті єдиного податку доволі просте и необтяжливе. Але ж простота ведення обліку не виправдовує затрати на його сплату.
Тобто з кожним роком ця система оподаткування втрачає свою привабливість для сільгосппідприємств. Тож сільгосппідприємствам варто замислитися про зміну існуючої системи оподаткування.
Саме тому у рамках 5-го Форуму бухгалтерів сільськогосподарської галузі України  на сесії ми  проаналізуємо системи оподаткування, які можуть застосовувати сільгосппідприємства, та на конкретних прикладах оберемо найбільш вигідні залежно від:
–    спеціалізації підприємства (рослинництво, тваринництво чи змішане господарство),
–    кількості землі та умов її використання  (орендована земля чи власна),
–    інших показників діяльності.

Експерти розкриють секрети, як зменшити податкове навантаження при застосуванні загальної системи оподаткування зі сплатою податку на прибуток.
Бухгалтери, які вже пройшли шлях зі зміни системи оподаткування, поділяться власним досвідом та плюсами й мінусами, які отримали від цього їх підприємства і вони особисто.

[p3534]

Сподіваємося, що разом з вами ми напрацюємо пропозиції, які потім будуть направлені до Верховної Ради та інших органів державної влади для врахування при розробці та внесенні змін до нормативних документів.
З нетерпінням чекаємо зустрічі у найкращому готелі найкращого міста – Трускавця!
Реєстрація на Форум на сайті: www.ube-ua.com/5agroforum та за телефонами: +38 (067) 544-07-32, +38 (095) 093-24-08, +38 (056) 370-44-25

[p3537]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!