Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Безоплатна передача житлового комплексу на баланс ОСББ: чи коригувати фінрезультат?

August 31, 2016

ДФС у листі від 01.08.2016 р. № 16481/6/99-99-15-02-02-15 розглянула питання щодо оподаткування операцій при передачі житлового комплексу з балансу комунального підприємства на баланс неприбуткової організації (ОСББ).

Податківці нагадали, що об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток, визначений шляхом коригування бухгалтерського фінрезультату до оподаткування на різниці, що виникають відповідно до положень розділу III ПКУ.

Фінрезультат податкового (звітного) періоду збільшується на суму коштів або вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг, безоплатно перерахованих (переданих) протягом звітного (податкового) року неприбутковим організаціям, які на дату перерахування коштів, передачі товарів, робіт, послуг відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ПКУ, у розмірі, що перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року (пп. 140.5.9 ПКУ).

Отже, безоплатна передача житлового комплексу з балансу комунального підприємства на баланс об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, як неприбуткової організації, збільшуватиме фінансовий результат податкового (звітного) періоду на суму вартості майна у розмірі, що перевищує 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Besplatnaya-peredacha-zhilogo-kompleksa-na-balans-OSMD-korrektirovat-li-finrezultat.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!