Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Банки зобов’язані письмово повідомляти про визнання їх пов’язаними з банком особами

September 19, 2017

Нацбанк зобов’язав банківські установи повідомляти фізичних і юридичних осіб про визнання їх особами, пов’язаними з банком. Відтак банк повинен робити це письмово та не пізніше наступного робочого дня після визначення особи пов’язаною з банком і внесення інформації про неї до переліку таких осіб.
Окрім того, уточнено ознаки визначення пов’язаних із банком осіб для вдосконалення механізму контролю за операціями банків із пов’язаними особами. Зокрема, після уточнення не вважаються пов’язаними з банком за ознакою афілійованості:
• держава Україна (в особі відповідного органу державної влади або управління та/або суб’єктів, що діють на основі лише державної власності);
• територіальна громада (в особі відповідного органу місцевого самоврядування);
• міжнародна фінансова установа, з якою Уряд України уклав договір про співробітництво та для якої згідно із законами України встановлені привілеї та імунітети.
Також не вважаються пов’язаними з банком за ознакою спорідненості юрособи через наявність істотної участі держави, територіальної громади чи міжнародної фінустанови, для якої встановлені привілеї та імунітети.

Постанова Правління НБУ від 15.09.17 р. № 91 набула чинності з 19.09.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 18.09.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!